Hírek

Én így láttam rovat2012.05.12.

Koppánymonostor – Süttő
 
 
„Ahogy én belülről éreztem”
 
Krónika:

Ideális futballidő volt az elmúlt hét végén, bár a szél fújt, de ezt már meg sem említeném, hiányozna, ha nem így lenne! A pályánk már kezd alakulni, jót tesz neki, hogy mostanában sokat foglalkoznak vele.
 
  1. I.félidő:
  2.  
Ismét úgy kezdtünk, ahogy azt egy élmezőnybe tartozó csapattól joggal elvárják. A labdát többnyire mi birtokoltuk, és próbáltunk támadásokat kialakítani. Nem szeretnék előre rohanni, de ezt a meccset is eldönthettük volna az első félidőben… Az ellenfelünk nem önmagát adva, nem a játékra koncentrált (pedig láttuk őket korábban, hogy az jobban megy nekik), hanem inkább sok falttal széttördelte. Ebben a sporttársak is partnerek voltak az első kapott gólunkig, utána pedig a spori a kétes szituációkat többnyire nekünk adta, az első félidőig. Ha jól emlékszem, egyszer jöttek el a kapuig, egy előreívelt labdát követően Margesz futott versenyt az ellenfél csatárával és találkozott vele a 16oson belül, de ahelyett, hogy tisztázott volna és kirúgta volna, ahelyett felvállalta, hogy ütköznek vállal, majd kikíséri a labdát… hát nem sikerült, a csatárnál maradt a labda, aki bepasszolta az üresen érkező társának (akire szemből nem léptünk ki) és bevágta. 0:1. Hozzátenném, ha esetleg Margesz áll be erősebben a csatárnak, akkor lehet befújják 11-esnek??? (ez csak merengés, mi lenne ha…). Ezen az egy gólon kívül sok momentuma nem volt az ellenfélnek, ellenkezőleg mi megint számtalan szögletet harcoltunk ki, amikből ismét nem értünk el gólt. Ez már tényleg sajnálatos, főleg, hogy most jól is jöttek be a labdák!
A nagy „darálás” az ellenfél részéről indokolt lehetett, hiszen van ilyen taktika is, szét kell tördelni a játékot, lefaultolni az ellenfeleket, amivel vagy egyet ért az ember, vagy nem, de hogy a játékvezetőnél elmaradtak a lapok… (no comment)
Az akarással nem volt baj, de ami a második félidőben következett, az egy csapatnál sem mindennapi, az az AKARÁS!
 
  1. II.félidő:
  2.  
A második félidőt nagyobb iramban kezdtük, az ellenfél beállt teljesen a bunker foci szintjére, és kontrákra épített.
Az játékvezetői hármas nem volt a helyzet magaslatán ezen a napon. Lehet alacsony ez a szint amin focizunk, és valószínű ehhez igazodik a játékvezetés is. Ezzel semmi baj sincs, hibázhat a spori is, ő is ember, mi is hibázunk. DE!!! Amit a játékvezető asszisztens művelt, az egyszerűen felháborító! Többet blokkolta a játékot, mint az ellenfél. Ennyit egy 5 éves kislány nem sír a pályán, mint ő, aki sose segítette a játékvezető munkáját, hanem inkább balhét szított, és ebben nagy partner volt. Lehet sportágat tévesztett? Ami még fáj, hogy ezért pénzt kap? Mi pedig ingyen, szabadidőnket áldozzuk, amit ilyen ominózus esetekkel el tudnak rontani. Odahívatjuk a sporit egyszer, kétszer, háromszor, de miért is? Mert nem bírunk az egónkkal? Akkora „Istenek” vagyunk, hogy hozzánk már senki nem is szólhat, még normális hangnemben sem?? Ezen el kéne gondolkodni, valamint, az is elgondolkodtató, hogy ha ilyen tisztán hall, és jó a füle, hogy a középpályán tartó csapattársunk szidalmazását meghallja, akkor miért nem azt íratja be, amit mondott?? Miért talál ki ez helyett más dolgokat? Közben a rárontó 3-4 másik játékost 1-2 méterről nem hallja meg? Szelektív hallás… Az ítélet (mivel Csabesz elmondta mit mondott) jogos, de amit beírtak nem! Ezek után és előtt is nagyrészt ez az asszisztens szerepelt (lehet otthon el van nyomva?) sajnos. Vissza a játékhoz!
A második gólunkat követően állították ki Csabit reklamálásért. A második gól egy kis rutinnal kivédekezhető lett volna, hiszen bent ragadt egy védő játékosunk (állítólag, mert nem láttam). Ami ezek után történt az volt a KATARZIS!!! A gólt követő középkezdésből Tice egy érintésből gólt rúgott az ellenfélnek!!! Felrobbant a lelkes közösség. Ha lett volna kamera, most játszaná a WHAT’S az Euro Sporton. Bomba gól, és nem mindennapi gól. A közönség nagy erőt adott a csapatnak, valamint Tice gólja is, és ezek után a maradék 20-25 percben neki esett a csapat az ellenfelének. Itt már ki sem tudtak jönni a tizenhatosukról. Illés mester szólt a két belső védőnek, hogy az egyik felmehet, ezt Margesz bevállalta. Hete fel é ment egy indítás, aki a tizenhatoson belül bírózva az ellenfelével, a felfutó Margesz elé lőtte a labdát (tökéletes kiszolgálás!!), aki 5-6 méterről az ellenfél kapusa hóna alatt berúgta a rövidbe. Hozzáteszem, ez a 94. percben történt. Szinte sokkolta a közönséget, hogy a csapatban ekkora tartás van, ekkora akarat!

Megint csak azt kell mondanom, hogy az első félidőbe sokkal türelmesebbnek kell lennünk, és sokkal koncentráltabbnak, mert eldőlhetnek mérkőzések az elején is! A második félidei játék, az egymásért, a nézőkért, a klubért való küzdelem ismét megmutatta a kilátogatóknak, hogy ez egy CSAPAT!! A CSAPAT! Valami olyan fura érzés volt, valami olyan bizsergető, hogy szomorú voltam, a döntetlen miatt, de amit a második félidőben végrehajtottunk az ismét megsüvegelendő, katartikus hangulat!

Menni kell előre, csinálni tovább! Hajrá Monostor!
 
U.i.: köszönjük ismét a finom vacsorát, a lelkes szurkolást, a körülményeket! Reméljük minél többet elkísérnek minket Ászárra „asszonyt fektetni” :)